Machine Park

Foam Products de Wit heeft een gevarieerd machine-park. Doordat we de afgelopen jaren fors hebben geinvesteerd in nieuwe machines beschikken we nu over een modern machinepark. Hier door zijn wij snel en flexibel in het produceren van uw product.Waterjet

De Wit BV heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld op het gebied van schuim, rubber en de bewerkingen hiervan. Hiervoor beschikt het bedrijf over een modern machinepark.

Een greep uit ons machinepark:

 Waterstraalmachine

De Waterstraalsnijden is een van de belangrijkste machines die we in het bedrijf hebben. Het ie een van onze meest geavanceerde machines. Veel van onze producten worden krijgen bewerking op deze machine.  Doordat de machine computer gestuurd is kunnen praktisch alle vormen gesneden worden zonder hoge kosten van mallen en andere duur gereedschap. Hierdoor zijn wij bijzonder flexibel en kunnen wij u ook met kleine serie groottes van dienst zijn.
De eindproduct ontwerpen kunnen door ons ontworpen worden. Het aanleveren van een ontwerp door de klant zelf is natuurlijk ook mogelijk. Bijvoorbeeld in de vorm van een schets, tekening of AutoCAD bestand.

Splitmachine

Met onze splitmachine kunnen wij diverse foam (schuim) materialen op dikte splitten/snijden. Splitten is bijvoorbeeld mogelijk voor PE-schuim, EVA-schuim, celrubber en veel andere zachte materialen. Ook is het splitten van uw eigen materiaal een mogelijkheid.
Met behulp van deze splitmachine kunnen wij praktisch elke gewenste dikte materiaal leveren. Normaal lopen de materiaal diktes per plaat op van bijvoorbeeld 30mm naar 35mm dikte.  Wij kunnen u ook van dienst zijn met de bijzondere dikte maten zoals 32, 17 of 48mm om enkele voorbeelden te noemen.
Deze mogelijkheid maakt onze bedrijf flexibel en dit vertaald zie onder andere in de korte levertijd.

Stansmachine

Met onze stansmachine worden veel werkstukken geproduceerd in grote aantallen. Bij het stansen is het mogelijk grote aantallen schuim in relatief korte tijd te produceren. Eenmalig zijn er de malkosten, daarna kunt u op verzoek kleinere of grotere aantallen aanschaffen. Deze machines zijn efficient voor grote productie aantallen van relatief kleine onderdelen. Een voorbeeld hiervan is een inlay tbv een USB stick.

Wij hebben diverse stansmachines in ons assortiment waaronder meerdere zwenkarm stanzen en grote stansmachine met een bereik van ca. 350x250cm. Stansen is onder andere geschikt voor het produceren van afdichtingen zoals pakkingnen en ringen. Meer toepassingen kunnen we u altijd toelichten.

Lintzaag

Een lintzaag is geschikt om zeer lange zaagsneden mee te maken, om materialen met een grote dikte te zagen en om zaagsnedes met bochten te maken. Wij hebben diverse lintzagen in ons assortiment in verschillende groottes en soorten.

Lintzaag

CNC Laser machine

De CNC laser word voornamelijk gebruikt voor het aanbrengen van logo’s of merktekens op bijvoorbeeld foam interieurs in een koffer.

laser foam

Rest van het machinepark en uitbereiding.

Het bedrijf is continue in ontwikkeling, zo zal er op korte o.a. een CNC lasermachine bijkomen waardoor we onze klanten straks nog flexibeler van dienst kunnen zijn.
De meest toegepaste machines voor het bewerken van schuim en rubbers zijn reeds benoemt maar wij hebben een aanzienlijker groter machinepark dan reeds beschreven. Enkele minder vaak gebruikte machines zijn o.a.:

Lijmmachines, Lasmachines en ponsmachines.