Machine Park

Foam Products de Wit heeft een gevarieerd machine-park. Doordat we de afgelopen jaren fors hebben geinvesteerd in nieuwe machines beschikken we nu over een modern machinepark. Hier door zijn wij snel en flexibel in het produceren van uw product.Waterjet

De Wit BV heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld op het gebied van schuim, rubber en de bewerkingen hiervan. Hiervoor beschikt het bedrijf over een modern machinepark.

Een greep uit ons machinepark:

Een greep uit ons machine park:

 Waterstraalmachine

De Waterstraalmachine is een van de belangrijkste machines in ons bedrijf. Het is een van onze meest geavanceerde machines. Veel van onze producten ondergaan bewerking op deze machine.  Doordat de machine computer gestuurd is, kunnen praktisch alle vormen worden gesneden zonder hoge kosten van mallen en ander duur gereedschap. Hierdoor zijn wij bijzonder flexibel en kunnen wij u ook met kleine serie groottes van dienst zijn.

De eindproductontwerpen kunnen door ons worden gemaakt. Het aanleveren van een ontwerp door de klant zelf is natuurlijk ook mogelijk, bijvoorbeeld in de vorm van een schets, tekening of AutoCAD bestand.

Splitmachine

Met onze splitmachine kunnen wij diverse foam (schuim) materialen op dikte splitten/snijden. Splitten is bijvoorbeeld mogelijk voor PE-schuim, EVA-schuim, celrubber EPDM en veel andere zachte materialen. Ook is het splitten van uw eigen materiaal een mogelijkheid.

Met behulp van deze splitmachine kunnen wij praktisch elke gewenste dikte materiaal leveren. Normaal lopen de materiaal diktes per plaat op van bijvoorbeeld 30mm naar 35mm dikte.  Wij kunnen u ook van dienst zijn met de bijzondere dikte maten zoals 32, 17 of 48mm om enkele voorbeelden te noemen.

Deze mogelijkheid maakt ons bedrijf flexibel en dit vertaalt zich onder andere in de korte levertijd.

 

Stansmachine

Met onze stansmachine worden veel werkstukken geproduceerd in grote aantallen. Bij het stansen is het mogelijk om grote hoeveelheden schuim in relatief korte tijd te produceren. Eenmalig zijn er de malkosten, daarna kunt u op verzoek kleinere of grotere aantallen aanschaffen. Deze machines zijn efficiënt voor grote productieaantallen van relatief kleine onderdelen. Een voorbeeld hiervan is een inlay voor een USB-stick.

Wij hebben diverse stansmachines in ons machine park, waaronder meerdere zwenkarmstanzen en grote stansmachine met een bereik van ca. 350x250cm. Stansen is onder andere geschikt voor het produceren van afdichtingen zoals pakkingen en ringen. Meer toepassingen kunnen we u altijd toelichten.

Lintzaag

Een lintzaag is geschikt om zeer lange zaagsneden te maken, materialen met een grote dikte te zagen en zaagsnedes met bochten te maken. Wij hebben diverse lintzagen in ons machine park, in verschillende groottes en soorten.

Lintzaag

CNC Laser machine

De CNC-laser wordt voornamelijk gebruikt voor het aanbrengen van logo’s of merktekens op bijvoorbeeld foaminterieurs in een koffer. Deze geavanceerde lasermachine maakt het mogelijk om nauwkeurige en gedetailleerde gravures aan te brengen op verschillende materialen, waaronder schuim. Hierdoor kunnen we niet alleen een professionele uitstraling geven aan uw producten, maar ook zorgen voor een gepersonaliseerde branding

laser foam

Rest van het machine park en uitbereiding

Het bedrijf is continue in ontwikkeling. Binnenkort zal er onder andere een CNC lasermachine bijkomen, waardoor we onze klanten nog flexibeler van dienst kunnen zijn.

Naast de eerder genoemde machines voor het bewerken van schuim en rubber, beschikken we over een aanzienlijk groter machine park dan al beschreven. Enkele minder vaak gebruikte machines zijn onder andere:

  • Lijmmachines
  • Lasmachines
  • Ponsmachines

Ontdek onze toewijding aan kwaliteit en service met ons moderne machinepark

Foam Products de Wit staat klaar om uw behoeften op het gebied van schuim- en rubberbewerking te vervullen met ons moderne en diverse machine park. Met onze geavanceerde machines en toegewijd team streven we ernaar om hoogwaardige producten te leveren die voldoen aan uw specifieke eisen.

Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe we u van dienst kunnen zijn.