Bedrijf

Foam Products de Wit is opgericht in 1971 als eenmanszaak onder de naam Zeilmakerij de Wit, met slechts een Solex en fl. 500,-. Aanvankelijk lag de focus op het vervaardigen van zeilen voor (wedstrijd)zeilboten, motorbootkappen en cabrioletkappen.

Na tien jaar veranderde de klantenkring dusdanig dat besloten werd om afscheid te nemen van de watersportsector en volledig over te schakelen naar industriële toepassingen, zoals olieschermen en thermische isolatie. Deze strategische wijziging heeft de groei van het bedrijf bevorderd.

Rond 1990 begon het bedrijf zich ook steeds meer toe te leggen op het gebruik en de bewerking van schuimproducten. Kort daarna werd besloten om foamproducten als een extra bedrijfstak toe te voegen.

Gedurende de jaren is de foamproductie aanzienlijk gegroeid en is er aanzienlijk geïnvesteerd in het machine park. We beschikken over de mogelijkheden om vrijwel alle denkbare bewerkingen uit te voeren, waaronder computergestuurd waterstraalsnijden en het splitten van de foamplaten op de juiste dikte. Dit maakt ons bedrijf zeer flexibel.

Vestigingen

Na meerdere keren uit onze oorspronkelijke bedrijfsruimte te zijn gegroeid, zijn we sinds 1996 gevestigd aan de James Wattweg 24 in Vlaardingen. Ook deze locatie werd uiteindelijk te klein en in 2016 werd het aangrenzende pand in gebruik genomen als extra werkplaatsruimte.

Kernwaarden

Foam Products de Wit is een bedrijf waarbij service, flexibiliteit en kwaliteit hoog in het vaandel staan. Ons team streeft ernaar om aan de behoeften van onze klanten te voldoen met hoogwaardige producten en een uitstekende dienstverlening.

Productieproces

Bij Foam Products de Wit worden onze foamonderdelen vervaardigd met behulp van geavanceerde technologieën zoals watersnijden, lasersnijden en andere moderne methoden. Of het nu gaat om standaardproductie of op maat gemaakt werk, met meer dan 40 jaar ervaring weten wij precies hoe we op de slimste en meest kostenefficiënte manier moeten produceren.

Wij zijn een flexibel bedrijf, waardoor we vrijwel altijd snel en efficiënt kunnen inspelen op de behoeften van onze klanten, zelfs voor spoedklussen. Onze expertise in het produceren van foamproducten resulteert in korte doorlooptijden, of het nu gaat om kleine orders of om grote hoeveelheden van 100.000 stuks of meer..