Vlamvertragend foam

Foam Products is uw betrouwbare leverancier van hoogwaardig vlamvertragend foam. Dit speciale materiaal is ontworpen om de verspreiding van vuur te vertragen en uw omgeving te beschermen. Met de toenemende strengheid van de regelgeving wordt het gebruik van vlamvertragende materialen steeds essentiëler.  

Ons vlamvertragend foam heeft een gesloten celstructuur, waardoor het geen water opneemt en geen lucht doorlaat. Hierdoor is het uitermate geschikt als luchtdichte vlamvertragende afdichting, die zorgt voor extra veiligheid en bescherming in diverse omgevingen. 

Ruime voorraad en maatwerkopties 

Bij Foam Products hebben we een uitgebreide voorraad van vlamvertragend foam, ook wel bekend als flame retardant (FR) foam. Dit PE (Polyethyleen) foam is speciaal ontwikkeld met vlamvertragende eigenschappen om te voldoen aan de strengste veiligheidsnormen. 

We bieden diverse opties voor maatwerk, van standaard platen van 200x100cm tot kleinere formaten en zelfs eindproducten. Met onze flexibele productieprocessen kunnen we het vlamvertragend foam leveren in verschillende diktes, variërend van 1 tot 100 mm met stappen van 1 mm, waardoor we aan vrijwel elke gewenste dikte kunnen voldoen. 

Doordat we foam op maat snijden in onze eigen fabriek/werkplaats, kunnen we flexibel inspelen op specifieke diktevereisten zoals 6, 7, 22 en 23 mm. Bovendien kunnen we dit indien nodig snel leveren. Daarnaast bieden we de mogelijkheid om het materiaal zelfklevend te maken (met een plaklaag), wat de montage vereenvoudigt. 

Kenmerken van vlamvertragend foam 

Ons vlamvertragend foam biedt vele diverse kenmerken die het tot een betrouwbare keuze maken voor verschillende toepassingen: 

  • Leverbaar in zwart/antraciet: Esthetisch aantrekkelijk en geschikt voor diverse omgevingen. 
  • Waterdicht: Beschermt tegen vocht en vloeistoffen, ideaal voor gebruik in vochtige omstandigheden. 
  • Bestendig tegen chemicaliën: Duurzaamheid gegarandeerd, zelfs in veeleisende industriële omgevingen. 
  • Weersbestendig: Behoudt zijn kwaliteit en prestaties, zelfs onder invloed van verschillende weersomstandigheden. 
  • Gesloten celstructuur: Voorkomt wateropname en luchtdoorlatendheid, geschikt voor luchtdichte afdichtingen. 
  • Glad oppervlak: Gemakkelijk te reinigen en te onderhouden, ideaal voor hygiënische toepassingen. 
  • Goede mechanische eigenschappen: Biedt betrouwbare prestaties en duurzaamheid in verschillende omstandigheden. 
  • Veelzijdigheid in toepassingen: Geschikt voor thermische isolatie, contactonderbreking, afdichting en meer. 
  • Lichtgewicht en schokdempend: Handelbaar en biedt tegelijkertijd bescherming tegen schokken en trillingen. 
  • Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid: Als een milieubewuste keuze is ons vlamvertragend foam 100% recyclebaar, waardoor het niet alleen veilig is voor uw omgeving, maar ook voor de planeet. 
Vlamvertragend foam

De veiligheid en diversiteit van ons vlamvertragend foam 

Bij Foam Products streven we ernaar om hoogwaardige vlamvertragend foamoplossingen te bieden die perfect aansluiten op uw specifieke behoeften. Of u nu op zoek bent naar een kleine of grote hoeveelheid inlays, wij staan voor u klaar. Ons bedrijf is flexibel en biedt een groot aantal mogelijkheden, van slechts één stuk tot wel 100.000 stuks. Lange levertijden zijn bij ons geen standaard. Heeft u dringend iets nodig op korte termijn? Dan kunnen wij wellicht snel uitkomst bieden.  

Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie en ontdek hoe wij u kunnen helpen bij het realiseren van uw projecten met dit betrouwbare en veelzijdige materiaal.